Facebook Twitter Youtube Google Plus Skype Vimeo RSS

Frika ndaj dhimbjes, shton efektin e saj

Frika bën që dhimbjet fizike dhe psikologjike të ndihen më shumë se sa është efekti i tyre real. Ky është rezultati i një kërkimi të bërë nga Departamenti i Psikologjisë në Universitetin e Milano-Bicocca në bashkëpunim me Universitetin  Indiana dhe i publikuar në revistën Pain. Siç ndodh me dhimbjen fizike, “frika për të provuar dhimbjen shoqërohet nga një lloj kërcënimi psiko-social, e cila mund të shtojë disa herë dozën reale të dhimbjes”, shpjegojnë ekspertët. Studiuesit e këtij fenomeni kanë shpjeguar gjithashtu, se ashtu siç ekziston dhimbja fizike dhe frika ndaj saj, ekziston edhe frika ndaj vuajtjeve psikologjike. /noa/

Read 2688 times
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Na kontaktoni:

Për paqartësi, pyetje, sugjerime, bashkëpunime, vërejtje dhe arsye të tjera na kontaktoni:

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel:
+377 44 000 111

Prishtinë
Rruga "Pa emer".

Vegëza të dobishme

Ngjarje të rëndësishme

Grup i nenave gjidhenese ne Fb

18 December 2014

Gupi i nenave gjidhenese ne FB (https://www.facebook.com/groups/gjidhenja/) Ky grup ka per...

“Klubi i librit”

29 April 2014

Selam alejkum motra të dashura, Insha Allah Qendra EMTEC (Prishtine) po...

Kurs online

02 April 2014

Abonohuni

Për tu njoftuar për publikimet dhe ngjarjet e fundit përmes emailit, ju lutem abonohuni me emailin tuaj.