Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 617
Facebook Twitter Youtube Google Plus Skype Vimeo RSS

A është e lejuar ngjyrosja e flokëve me ngjyrë të zezë?

Pyetje: A është e lejuar ngjyrosja e flokëve me ngjyrë të zezë. Nëse nuk lejohet a ka ndonjë përjashtim për gruan, i bie fjala kur dëshiron ajo të zbukurohet për bashkëshortin e saj?

Përgjigje: falënderimi i takon Allahut…

Ngjyrosja e flokëve me ngjyrë të zezë është një çështje divergjente në mesin e ulemave. Disa dijetarë ndajnë mendimin se kjo ndalesë vlen vetëm për burrat, pra përjashtohen gratë, mirëpo mendimi më i vërtetë është se kjo ndalesë është për të gjithë sepse i Dërguari, salallahu alejhi ve selem, kur sollën Ebu Kuhafen pas çlirimit të Mekes, i cili ishte krejtësisht i thinjur, tha: “ndryshoni këtë të thinjur dhe ikni të zezës” (Muslimi)

Kur bëhet fjalë për zbukurimin e gruas për burrin e saj, më e mira dhe më e sigurta është ikja nga përdorimi i ngjyrës së zezë.

Ibnul Kajimi në “Tehdhib sunen Ebu Davud” thotë: “disa dijetarë ka lejuar përdorimin e ngjyrës së zezë për gruan që zbukurohet për burrin e saj. Ky është mendimi i Is-hak ibën Rahuvejh. Si duket ai mendon se ndalesa që është përmendur në hadith vlen vetëm për burrat. Për gruan lejohet ngjyrosja e duarve dhe këmbëve, gjë që nuk lejohet për burrin.”[1] Allahu e di më së miri!

www.islam-qa.com/a

Përktheu: Agim Bekiri/albislam

MotraIme

Read 2035 times Last modified on Friday, 14 March 2014 14:43
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Na kontaktoni:

Për paqartësi, pyetje, sugjerime, bashkëpunime, vërejtje dhe arsye të tjera na kontaktoni:

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel:
+377 44 000 111

Prishtinë
Rruga "Pa emer".

Vegëza të dobishme

Ngjarje të rëndësishme

Grup i nenave gjidhenese ne Fb

18 December 2014

Gupi i nenave gjidhenese ne FB (https://www.facebook.com/groups/gjidhenja/) Ky grup ka per...

“Klubi i librit”

29 April 2014

Selam alejkum motra të dashura, Insha Allah Qendra EMTEC (Prishtine) po...

Kurs online

02 April 2014

Abonohuni

Për tu njoftuar për publikimet dhe ngjarjet e fundit përmes emailit, ju lutem abonohuni me emailin tuaj.