Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 617
Facebook Twitter Youtube Google Plus Skype Vimeo RSS
  -Afrimi i Allahut pranë robërve të Tij në këtë ditë të madhe, që tregon për vlerën e kësaj dite si dhe për mëshirën e madhe që ka Allahu ndaj robërve të Tij. -Shpërblimi i madh që arrin haxhiu për këtë kohë të shkurtër tregon edhe një herë për bujarinë…
Koha e qëndrimit në Arafat Dijetarët islamë kanë mospajtime për fillimin e kohës së Arafatit. Disa mendojnë që koha e qëndrimit në Arafat fillon që nga dalja e agimit në ditën e nëntë deri në daljen e agimit në ditën e dhjetë dhe ky është me n - dimi i…
  1. Në këtë ditë Allahu ka plotësuar fenë e Tij Në "Sahihun" e Buhariut dhe të Muslimit tregohet se një çifut e ka pyetur Umerin, Allahu qoftë i kënaqur prej tij: "O prijës i bes-imtarëve, keni një ajet në librin tuaj (Kur’anin), që e lexoni. Sikur të na kishte…
Në këtë ditë Allahu fal mëkatet, liron njerëzit nga xhehennemi dhe mburret para melaikeve me njerëzit që qëndrojnë në Arafat. Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem thotë: "Nuk ka ditë që Allahu liron më shumë robër nga zjarri i xhennemit sesa dita e Arafatit. Atë ditë Allahu afrohet afër tyre, pastaj…
  Fillimi i urtësive është nga vet emri ''Salatul xhummua'' namazi i tubimit, grumbullimit të muslimanëve në një vend. Pavarësisht nëse një pjesë e muslimanëve janë në kontradiktë duke marr mendime të dijetarëve të ndryshëm, apo dallojnë për nga statusi financiar, intelektual, shoqëror, fizionomik etj., ata mblidhen në të njejtin…
  Thotë i Dërguari i Allahut-paqja e Allahut qoftë mbi të,: “Kush e agjëron muajin e Ramazanit dhe e përcjell me gjashtë ditë të muajit Sheval, do të shpërblehet si të kishte agjëruar tërë vitin.” Ditët të cilat kaluan ishin ditët e fundit të muajit të bereqetit, Ramazanit, kurse gjendja…
Page 1 of 2

Na kontaktoni:

Për paqartësi, pyetje, sugjerime, bashkëpunime, vërejtje dhe arsye të tjera na kontaktoni:

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel:
+377 44 000 111

Prishtinë
Rruga "Pa emer".

Vegëza të dobishme

Ngjarje të rëndësishme

Grup i nenave gjidhenese ne Fb

18 December 2014

Gupi i nenave gjidhenese ne FB (https://www.facebook.com/groups/gjidhenja/) Ky grup ka per...

“Klubi i librit”

29 April 2014

Selam alejkum motra të dashura, Insha Allah Qendra EMTEC (Prishtine) po...

Kurs online

02 April 2014

Abonohuni

Për tu njoftuar për publikimet dhe ngjarjet e fundit përmes emailit, ju lutem abonohuni me emailin tuaj.