Facebook Twitter Youtube Google Plus Skype Vimeo RSS

Nëse jam me cikel(hajz)10 -të ditët e fundit të Ramazanit, si të kërkoj natën e Kadrit përderisa nuk mund të falem ???

Nëse jam me hajz 10 -të ditët e fundit të Ramazanit, si të kërkoj natën e Kadrit përderisa nuk mund të falem ???


*Allahu të ka dasht hajrin nëse të përcaktohet që të jesh me hajz në ato ditë sepse është sprovim,mirëpo bëje NIJET prej tash edhe më herët që të jesh prej atyre që do ta kërkojnë natën e Kadrit me namaz ,ashtu që nëse të vie hajzi,të shënohet ajo të cilën e ke bërë nijet dhe të shënohet sikur ta kishe vepruar në realitet, sepse nëse robi i Allahut sëmuret apo udhëton i shënohet prej veprave atë qka e ka vepru duke qenë i shëndoshë apo vendas ...

Përpiqu në dhënien e mundit për kryerjen e adhurimeve duke qenë ti e pastër , do të shënohet vepër e plotë duke qenë ti e arsyetuar me gjendjen e hajzit e cila është kundër fuqisë dhe vullnetit tënd ,dhe do të SHPERBLEHESH nga Allahu xhele she'enuh sikur ti kishe vepruar ato vepra në realitet ...

Nuk më ngushtohet gjoksi me këtë përcaktim të Zotit tim ,por pajtohem plotësisht duke qenë e kënaqur dhe jap mundin në adhurime tjera të cilat mundem t'i bëjë në atë gjendje sikur DHIKRI ,LEXIMI I KUR'ANIT (duke mos e prekur drejtpërdrejt), LIDHSHMERIA E ZEMRES ME ALLAHUN ,të gjitha këto janë adhurime Madhështore ... .

MIRËPO në të njejtën kohë nuk e humbi kohën kot,dhe nuk gëzohem me gjendjen e hajzit dhe nuk i jap vetes liri që të kaloj kohën duke u dëfryer ,duke ngrënë e pirë ....

Sepse edhe në gjendje të hajzit të kërkohet kryerja e adhurimeve të cilat mund të bëhen përderisa je në atë gjendje...

Burimi: Mësuese ng a Al Medinah

(e huazuar)

Read 2964 times
Rate this item
(2 votes)
More in this category: « Mbulesa nëpër kohëra

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Na kontaktoni:

Për paqartësi, pyetje, sugjerime, bashkëpunime, vërejtje dhe arsye të tjera na kontaktoni:

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel:
+377 44 000 111

Prishtinë
Rruga "Pa emer".

Vegëza të dobishme

Ngjarje të rëndësishme

Grup i nenave gjidhenese ne Fb

18 December 2014

Gupi i nenave gjidhenese ne FB (https://www.facebook.com/groups/gjidhenja/) Ky grup ka per...

“Klubi i librit”

29 April 2014

Selam alejkum motra të dashura, Insha Allah Qendra EMTEC (Prishtine) po...

Kurs online

02 April 2014

Abonohuni

Për tu njoftuar për publikimet dhe ngjarjet e fundit përmes emailit, ju lutem abonohuni me emailin tuaj.