Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 617
Facebook Twitter Youtube Google Plus Skype Vimeo RSS
  Këto janë disa fakte, informacione interesante, statistika, hulumtime dhe rezultate lidhur me foshnjat, të cilat duhet ti dinë ata që nuk janë bërë akoma prindër, por edhe ata që tashmë e gëzojnë këtë rol të veçantë. A e dini se: 1. Një fëmijë nuk mund të shijojë kripën derisa…
Sa duhet të ishte numri i shujtave të bebes suaj sipas moshës për 24 orë? 1 javëshe 6-10-12 - racione qumësht 1 javë – 1 muajshe 6-8-10 - racione qumësht 1 muaj – 3 muajshe 5-6-7 - racione qumësht 3 muaj – 7 muajshe 4-5 - racione qumësht dhe 1-2…
  Ç’farë duhet të mbani mend: • Nga mosha 6 -24 muajsh, krahas dhënies së ushqimeve shtesë, duhet vazhduar njëherësh edhe dhënia e qumshtit të gjirit.• Nëse nuk po e ushqeni fëmijën me gji, jepini atij 500 ml (2 gota) qumësht në ditë.• Evitoni dhënien e çajit, pijeve të gatshme…
  Nënë e dashur, duhet të dish se temperatura e njeriut ndryshon edhe kur nuk është i sëmurë, ngrihet dhe ulet, dhe ky ndryshim eshte diçka normale. Në mëngjes temperatura e trupit të njeriut është më e ulët dhe ngrihet pas drekës, e kështu. Temperatura normale e trupit është 37.3°C…
Çdo qenie e gjallë ka nevojë për gjumë. Ai është aktiviteti parësor i trurit gjatë zhvillimit të hershëm. Cikli gjumë-zgjim është i rregulluar nga drita dhe errësira. Rutina e gjumit te të porsalindurit fillon të krijohet kur bebet janë në javën e gjashtë dhe mbaron përfundimisht në muajin e gjashtë,…

Na kontaktoni:

Për paqartësi, pyetje, sugjerime, bashkëpunime, vërejtje dhe arsye të tjera na kontaktoni:

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel:
+377 44 000 111

Prishtinë
Rruga "Pa emer".

Vegëza të dobishme

Ngjarje të rëndësishme

Grup i nenave gjidhenese ne Fb

18 December 2014

Gupi i nenave gjidhenese ne FB (https://www.facebook.com/groups/gjidhenja/) Ky grup ka per...

“Klubi i librit”

29 April 2014

Selam alejkum motra të dashura, Insha Allah Qendra EMTEC (Prishtine) po...

Kurs online

02 April 2014

Abonohuni

Për tu njoftuar për publikimet dhe ngjarjet e fundit përmes emailit, ju lutem abonohuni me emailin tuaj.